به محض اعلام آغاز به کار استیضاح وزیر رفاه، کار و تامین اجتماعی، برخی نمایندگان درخواست بیان تذکر کردند.
نادر قاضیپور نماینده ارومیه در تذکری با اشاره به اینکه تغییر وزیر کار، دولت را نصاب وزرا میاندازد، تاکید کرد: حال که دولت لایحه بودجه 92 را نمیآورد، اجازه بدهید که طرحی در این باره در مجلس بنویسیم و مساله را حل کنیم. رئیس مجلس به وی گفت که نمی توان برای بودجه طرح نوشت و باید حتما لایحه آن را به مجلس بیاورند.
رئیس جمهور و وزیر کار به مجلس آمدند
نماینده دیگری هم نسبت به عدم اعلام وصول استیضاح وزیر صنایع اعتراض کرد که رئیس جمهور به همراه شیخ الاسلام وارد صحن علنی مجلس شدند.
استیضاح وزیر کار اولین دستور کار امروز مجلس بود.
رئیس مجلس به آنها خیر مقدم گفت و با حضور توکلی در جایگاه ناطقان، استیضاح وزیر کار به جریان افتاد.
متن کامل طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر علی لاریجانی
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
با اهداء سلام، به استناد اصل هشتاد و نهم قانون اساسی و مواد 222 و 223 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، بدین وسیله متن استیضاح آقای دکتر شیخ الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به شرح ذیل تقدیم می شود:
علت استیضاح: بی توجهی به قانون و بلکه قانون ستیزی در نصب و عدم عزل آقای سعید مرتضوی از مسئولیت صندوق تأمین اجتماعی.
دلایل:
1- طبق ماده 124 قانون استخدام کشوری نصب قاضی تعلیق شده به مناصب دولتی ممنوع است، در حالی که وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی آقای مرتضوی را به سمت مدیرعاملی صندوق تأمین اجتماعی منصوب کرد.
2- دیوان عدالت اداری حکم انتصاب آقای مرتضوی به سمت مدیرعاملی صندوق تأمین اجتماعی را به دلیل مغایرت با قانون ابطال کرد اما آقای وزیر به آن ترتیب اثر نداد و هیئت وزیران با اصلاح اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی و تغییر عنوان این صندوق به سازمان تأمین اجتماعی و اصلاح شرایط انتصاب و تصدی رئیس این سازمان، سعی کرد حکم ابطال دیوان عدالت اداری را بلاموضوع سازد. آنگاه آقای شیخ الاسلامی نیز ریاست آقای مرتضوی بر سازمان تأمین اجتماعی را تلقی به قبول نمود.
3- اصلاحات به عمل آمده در اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی، مطابق اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی به موجب نظر رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان مرجع نظارت بر انطباق مصوبات دولت با قوانین، در موارد مربوط به اصلاح عنوان صندوق تأمین اجتماعی و نحوه انتصاب و شرایط تصدی ارکان صندوق و برخی موارد دیگر، مغایر قانون تشخیص داده شد.
4- در نتیجه، تبدیل صندوق به سازمان و نیز انتصاب جدید آقای مرتضوی به ریاست سازمان تأمین اجتماعی باطل و بلااثر است و وزیر می بایست شخص دیگری را به مدیرعاملی صندوق تأمین اجتماعی منصوب می کرد، اما چنین نکرده است.
5- در نصب اولیه، قطع نظر از ممنوعیت نصب قاضی معلق به سمت دولتی، صلاحیتهای فردی آقای مرتضوی برای تصدی صندوق تأمین اجتماعی و مادر شرکت عظیم وابسته به آن یعنی شستا توسط آقای وزیر نادیده گرفته شده است. ایشان فردی را به این مسئولیت منصوب کرده است که تخصص و تجربه مناسب را ندارد و از این جهت برخلاف قانون مدیریت خدمات کشوری عمل شده است. علاوه بر این: الف. آقای سعید مرتضوی در سمت قبلی خویش یعنی دادستان تهران، متهم است و از حالت قضایی، تعلیق شده و پرونده اش هنوز مفتوح است.
ب. در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فاجعه کهریزک مقصر شناخته شده است.
ج. در تحقیق و تفحص از قوه قضائیه به دلیل تخلفاتش مقصر شناخته شده است. با این حال، چه ضرورتی برای نصب چنین فردی به این سمت و سپس تغییر اساسنامه برای حفظ او وجود داشته است؟
6- ممکن است این اقدامات وزیر، تبعیت از رئیس جمهور علی رغم میل باطنی خودش قلمداد شود. ولی این، عذر بدتر از گناه است. وزیری که برخلاف مصالح مردم و کشور قدرت مقاومت در برابر فشار ناحق را ندارد، نمیتواند مورد اعتماد مجلس باشد.
7- نقض توافق انجام شده در تاریخ 1/11 91 برای تمکین به قانون
پخش فایل صوتی اظهارات مرتضوی در مجلس
احمد توکلی نخستین نماینده از سوی طراحان استیضاح شیخالاسلامی بود که طی سخنانی به روند استیضاح پیشین وی اشاره کرد و از قول شرف سعید مرتضوی برای استعفا یاد کرد و از او به عنوان یک قاضی معلق متهم به قتل نام برد.
وی در بخشی از سخنان خود بخشی از فایل صوتی اظهارات مرتضوی را از تریبون پخش کرد که گویای پذیرفتن نقش حکمیت توکلی بود.
توکلی با بیان اینکه او در جلسه بحث حکمیت را صراحتا پذیرفت ولی در ادامه آن را رد کرد، گفت: در جلسهای که با حضور آقایان حدادعادل و زاکانی تشکیل شده بود، مرتضوی درخواست حدادعادل برای استعفا را پذیرفت و حتی متن استعفا را نوشت. اما بعد به آن عمل نکرد و گفت که استعفایش را منوط به پذیرش آن از سوی وزیر و رئیس جمهور کرده است، در حالی که اصلا چنین حرفی نزده بود. برای همین هم من در نامه ای که به وزیر نوشتم به همراه فایل صوتی 18 دقیقه ای به او گفتم که در اظهارات مرتضوی تعارض وجود دارد.
عضو فراکسیون اصولگرایان، بخشی از فایل صوتی اظهارات مرتضوی را در صحن علنی مجلس منتشر کرد و بار دیگر به سخنان خود ادامه داد.
نماینده تهران در ادامه با بیان اینکه متاسفانه باز هم وزیر وظیفه خود را انجام نداد و در روز جلسه علنی مجلس در حالی که استیضاح در دستور کار بود، آقای حداعادلد با اعلام این خبر که مرتضوی استعفا را پذیرفته است، از امضا کنندگان خواست امضاهایشان را پس بگیرند. ما هم پذیرفتیم و استیضاح متوقف شد. اما در میان بهت و حیرت همگان آقای مرتضوی قول با حدادعادل را هم شکست و گفت من قول شرف نداده ام! زمانی که من از «قول شرف» یاد کردم، آقای مرتضوی ضمن شکایت از من گفت که «من حرفی از قول شرف نزده ام و تنها اعلام آمادگی برای استعفا را قول دادم. عمل هم کردم اما استعفا را نپذیرفتند».
توکلی گفت: با وجود این نقض و خلاف گویی های آقای مرتضوی، آقای وزیر نه تنها برخلاف نص قانون تخصص و تجربه را برای مدیران ضروری نمی داند؛ بلکه قائل به لزوم تعهد هم نیست. در روزهای آخر مجلس هشتم هم به دیوان شکایت کردیم و دیوان هم رای به لغو حکم انتصاب مرتضوی داد. اما واکنش وزیر به رای دیوان هم قصه پر غصه ای است و سوگمندانه باید بگوییم وزیر به جای تمیکن به رای، به تحقیر آن پرداخت و رای و قانون را به سخره گرفت.
بنا به گفته توکلی، جمعی از نمایندگان در چندین نوبت دیگر در گفت و گو با وزیر خواستار برکناری مرتضوی شده بودند. اما وزیر بازهم به این امر تمکین نکرده بود. کار به اینجا رسید که چاره ای برای استیضاح نماند، حتی رییس مجلس برای آخرین اقدام خواستار تشکیل جلسه ای با وزیر و استیضاح کنندگان در دفتر آقای مظفر معاون نظارتی مجلس شد. در همان جلسه هم وزیر قول داد که تا سه شنبه شب مرتضوی را برکنار کند. اما نه تنها این کار صورت نگرفت، بلکه به پیشنهاد وزیر مصوبه ای در دولت تصویب می شود که بنا بر آن اختیار عزل و نصب به معاون اول رییس جمهور واگذار می شود و معاون اول هم در اقدامی حیرت آور مرتضوی را به سرپرستی سازمان منصوب می کند! این اصرار وزیر برای حفط قدرت مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی با چه هدفی صورت می گیرد؟ چرا یک قاضی معلق و متهم به انواع مسائل از جمله معاونت در قتل دانشجویان بی گناه و بدون داشتن تخصص و تجربه باید سکاندار بزرگ ترین و ثروتمند ترین نهاد اجتماعی کشور باشد؟
* اگر وزیر ترجیح نمیداد به هر قیمتی وزیر بماند، شاهد این همه نو آوری دولت در قانون گریزی نبودیم
عبدالکریم حسین زاده نماینده نقده و اشنویه سومین استیضاح کننده شیخالاسلامی بود.
به گزارش خبرآنلاين، وي با تاکيد بر نقش و اهميت قانون يادآورشد که قانونهاي خوب هم بدون ضمانت اجرا، راه به جايي نميبرند. قانون محور توافق و همدلي است و همه بايد خود را ملزم به رعايت آن بدانند. فرهنگ قانون گرايي بايد در کشور بين مردم و مسئولين نهادينه شود.
وي در ادامه به تشريح انواع قانون گريزي پرداخت و گفت: در «قانون گريزي ابزاري»، کنشگر به سود و زيان ناشي از قانون گريزي ميپردازد و اين کار را آگاهانه انجام ميدهد. کما اينکه وزير محترم نبود خود را به بود آقاي مرتضوي ترجيح ميدهد. مگر ديوان عدالت حکم آقاي مرتضوي را لغو نکرده بود؟ آيا کار شما در ابقاي وي بي اعتنايي به نظر ناظران نيست؟ اين ناکارايي نهادهاي قضايي را در پي ندارد؟ اين کار قدرت قانون گريزي را افزايش نميدهد؟
حسين زاده از نابساماني اجتماعي در نتيجه قانون گريزي ياد کرد و خطاب به شيخالاسلامي پرسيد: آقاي وزير شما نسبت به ايران و ملت احساس مسئوليت داريد؟ اگر وزيري پايبند به قانون بوديد و ترجيح نميداديد به هر قيمتي شده مرتضوي در جايگاهش بماند و شما در جايگاه وزارت ابقا شويد، شاهد اين همه نو آوري در قانون گريزي در دولت نبوديم. شايد شما هنوز به اين قطعيت موضوعي در مديريت خود نرسيدهايد که اگر کسي حکم به موضوعي داد و شما آن را به ضرر منافع ملي ديديد يک «نه» بزرگ بگوييد.
نماينده نقده در ادامه از «قانون گريزي اعتراضي» ياد کرد که مردم به سبب پاداشها و تهديدها و يا مسئوليتها، مرتکب آن ميشوند. وي بر اين اساس گفت: الان مردم از خود مي پرسند که آيا کساني که اينگونه قانون را زير پا ميگذارند، ميتواند هر طور که مايل بودند عمل کنند؟ وقتي مسئولان خودشان قانون گريزي مي کنند، از ما چه توقعي ميرود؟
وي بار ديگر وزير را مخاطب سخنان خود قرار داد و از او پرسيد: آيا استفاده از افراد فاقد صلاحيت با ارزشهاي دروني شما همخواني دارد؟ اگر دارد که بايد به خيلي چيزها شک کرد. اگر هم ندارد پس چرا بر ابقاي وي اصرار داريد؟ در کجاي نظام تعريف شده که فردي با چنين پرونده حجيمي مي تواند در چنين جايگاهي باشد؟ سستي شما در اجراي قانون، قانون شکني، کوچک انگاشتن قانون، ايجاد جو ناهنجاري رواني، شکستن قبح قانون شکني و ... از تخلفات وزير کار است و اين استيضاح يک ابزار نظارتي در راستاي تلاش براي عمل به قانون است.
مطهری: وزیر کار نقش اول یک قانون ستیزی بزرگ را بر عهده داشته است
نماینده تهران در مجلس در جلسه استیضاح وزیر کار با بیان اینکه یک قانون ستیزی بزرگ و مکرر و مستمر صورت گرفته است که وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقش اول را در آن داشته است، گفت: طبعا در اعتماد مجلس به عنوان متولی حفظ حرمت قانون و ناظر بر اجرای قانون خدشه وارد شده است و پس از اتمام حجت لازم با وزیر، راهی جز استیضاح باقی نماند.
علی مطهری نماینده تهران در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی طرح استیضاح شیخ الاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نطق خود اظهارداشت: مایه تاسف است که اصرار بر بی اعتنایی به قانون در موضوع انتصاب جناب آقای سعید مرتضوی به مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی، منجر به استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اختصاص وقت مجلس به این موضوع گردید.
وی گفت: در ابتدا لازم است صورت مسئله آنچنان که هست برای نمایندگان محترم و خصوصاً مردم عزیز ما روشن شود، به ویژه با توجه به شبهاتی که در برخی جراید و سایر رسانه ها در باره استیضاح وزیر محترم کار مطرح شده است.
مطهری خاطرنشان کرد: گاهی گفته شده که خصومت شخصی و لجاجت میان طرفین قضیه، عامل این اقدام بوده است.در اینجا اعلام می داریم که هیچ سابقه خصومتی میان امضاء کنندگان استیضاح از یک طرف و وزیر محترم کار و جناب آقای مرتضوی از طرف دیگر وجود ندارد و هیچ منفعتی برای استیضاح کنندگان از قِبَل بودن یا نبودن این دو در مناصب خود متصور نیست.
وی ادامه داد: حتی آرزو داریم که آقای مرتضوی از همه اتهامات وارده در پرونده های متعدد قضایی خود تبرئه شوند.
گاهی نیز گفته اند که این اقدام با ضرورت تعامل مجلس و دولت سازگار نیست و موجب واگرایی مجلس و دولت می شود. پاسخ این است که آیا مقصود از تعامل مجلس و دولت تعامل در اجرای قانون است یا تعامل در قانون شکنی؟ نمی توانیم برای زیر پا گذاشتن قانون، یکدیگر را یاری کنیم و آن را تعامل بنامیم. در این صورت مجلس فلسفه وجودی خود را از دست می دهد. به تعبیر رهبر گرامی انقلاب "نمی شود یکی بایستد و دیگری خود را با او هماهنگ کند". آنچه که تعامل را عملی می کند محوریت قانون است.
مصباحی مقدم: چطور از مردم میخواهید به قانون احترام بگذارند، وقتی دور متهمان دانه درشت خط قرمز میکشید!/رهبری اعلام نظری درباره استیضاح نداشتهاند
غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران در موافقت با استیضاح وزیر کار با بیان اینکه یکی از اساسی ترین نیازهای هر جامعه تبعیت از قانون است، گفت: احترام به قانون و تبعیت از آن ضرورت و مبنای اساسی هر جامعه و نظام سیاسی حقوقی است که بر پایه مردم سالاری بنا شده باشد. در واقع مرز فارق بین حکومت استبدادی و حکومت مردم سالاری به رسمیت شناختن و تبعیت از قانون است.
وی افزود: وقتی قانونی به تصویب رسید عام و لازم الاجرا برای همگان است و همه در مقابل آن برابر هستند و ملزم به تبعیت از ان هستند حتی شخص قانونگذار.
به گزارش خبرآنلاین، وی با بیان اینکه تصمیمات خلق الساعه و لحظه ای به بی ثباتی در جامعه دامن می زند، گفت: این نوع تصمیمات به بی ثباتی اقتصادی، سیاسی و بی نظمی در جامعه منجر خواهد شد و فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری احساس خطر خواهند کرد و با دلگرمی به سمت سرمایه گذاری نمی روند.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و برنامه ریزی با بیان اینکه مبنای تعامل بین اجزای حاکمیت قانون باید باشد، تصریح کرد: نادیده گرفتن قانون از سوی مقامات بالای کشور و بی اعتنایی احکام مراجع قضایی مانند دیوان عدالت اداری چالشی جدی و خطر آفرین برای کشور است و به استحکام نظام آسیب وارد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نادیده گرفتن قانون از سوی مسئولان قبح قانون شکنی را خواهد شکست، تاکید کرد: چطور از مردم می خواهید به قانون احترام بگذارند در حالیکه یک مسئول ارشد به خود اجازه می دهد دور متهمان دانه درشت خط قرمز بکشد؟ در جامعه ای که رفتار مسئولانش غیرقابل پیش بینی است و فعالان اقتصادی دائما با این نوع تصمیمات غافلگیر می شوند بی اعتمادی در جامعه رواج خواهد یافت و بی ثباتی پولی و مالی وسیاسی را به دنبال می آورد.
مصباحی مقدم ادامه داد: اکنون مدتی است که تصرفات غیرقانونی طولانی مدتی دراموال مردم توسط همان رییس غیرقانونی تامین اجتماعی صورت میگیرد، سه روز است که نمایندگان را تحت فشار گذاشته اند که به این استیضاح رای مثبت ندهید، آنقدر که برخی نمایندگان به من مراجعه می کنند که ما موبایل خود را خاموش کرده ایم که اس ام اسی دریافت نکنیم یا به ما زنگ نزنند. چرا باید نماینده برای انجام وطایف قانونی اش تحت فشار باشد؟
وی ادامه داد: اتاق تعاون هم اس ام اس زده است که این استیضاح اتفاق نیفتد این نشان می دهد که این اتاق هم که باید مستقل باشد وابسته وزارت تعاون شده است. می گویند استیضاح و برکناری وزیر به صلاح نیست .چطور رییس جمهور در ماه های اخر دو وزیر را عزل می کند، این وزیر استیضاح شده هم در کنار همان وزرای عزل شده.
وی به برخی اظهارنظرها از قول رهبری معظم اشاره کرد و گفت: می گویند رهبری با این استیضاح مخالف است این اظهار نظرها برخلاف فرمایش صریح ایشان است که عنوان کرده اند اگر جایی نظری داشته باشند به صراحت اعلام می کنند ما مطیع ایشان هستیم و حتی اگر اشاره و بصورت غیررسمی از طریق رییس مجلس هم از ما بخواهند ما اجابت می کنیم اما این مسائل مطرح نیست و تنها از این طریق می خواهند نمایندگان را تحت فشار بگذارند.
اعتراض نمایندگان به بینظمی در صحن علنی مجلس
جلسه بررسی استیضاح عبدالرضا شیخالاسلامی وزیر کار،تعاون و رفاه اجتماعی از صبح امروز (یکشنبه) در صحن پارلمان در حال برگزاری است.
پس از ورود رئیس جمهور و وزیر کار، وکلای ملت در اطراف صندلیهای دولتیها حضور یافته و به گفتوگو با رئیس جمهور و سایر اعضای هیئت دولت که در پارلمان حضور یافتند، پرداختند.
همین موضوع واکنش مکرر علی لاریجانی رئیس مجلس را در پی داشت و مدام به نمایندگان تذکر میداد که در صندلیهای خودشان مستقر شوند.
لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت: دوستان بفرمایید در صندلیهایتان مستقر شوید، نام نبرم، نمایندگان دولت نیز در صندلیهای خودشان مستقر شوند.
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس نیز در جلسه علنی هنگامی که پشت تریبون قرار گرفت تا به بیان توضیحاتش در موافقت با استیضاح وزیر کار بپردازد، نسبت به بینظمی موجود در صحن علنی و حضور نمایندگان در کنار صندلی دولتیها اعتراض کرد و خواستار تذکر لاریجانی به نمایندگان در این زمینه شد.
شیخالاسلام: به هیچ نمایندهای زنگ نزدم/ عثمانی: نیروهای شما زنگبارانمان کردند
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه مجلس) و در حین دفاع وزیر کار از عملکردش، طی تذکری به اظهارات شیخالاسلامی واکنش نشان داد و گفت: آقای وزیر میگوید که به هیچ کدام از این استیضاحکنندگان زنگ نزدهاند در حالیکه زیرمجموعه ایشان نمایندگان را زنگباران کردهاند.
وی افزود: ایشان درست میگوید که به نمایندگان زنگ نزدهاند اما نیروهای تحت امر ایشان که هماکنون در صحن علنی هستند با نمایندگان تماس گرفتند و حتی آنها را زنگ باران کردند.
علی لاریجانی که در بین نطق وزیر کار به نماینده مردم بوکان اجازه تذکر داده بود در پاسخ به تذکر وی گفت: شما به آقای وزیر پاسخ میگویید در حالی که میتوانید این کار را در آخر وقت انجام بدهید و این بحث شما نیاز به تذکر نداشت.
شیخ الاسلامی: تمام تلاشمان را کردیم تا سنجیده ترین تصمیمات را بگیریم/ رئیس جمهور حرف حساب می زندعبدالرضا شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی در جلسه استیضاح خود که صبح امروز در مجلس شورای اسلامی برگزار شد با تبریک فرا رسیدن دهه مبارک فجر و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: خدای متعال را شاکرم که در یک نظام اسلامی و برآمده از مجاهدت شهیدان تلاش میکنند و توفیق آن را داشتم که در این دوران پس از انقلاب در هر کجا که شرایط اقتضاء میکرد خدمت کنم.
وی افزود: امروز در محضر نمایندگان عزیز برای بحث استیضاح هستیم من پیش از هر صحبتی به این نکته اشاره میکنم که استیضاح یک حق قانونی است و یکی از جلوههای زیبای مردمسالاری است که امکان اعمال اراده مردم را به تمام مسئولان میدهد.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی ادامه داد: محور اصلی مباحثات امروز مربوط به سازمان تأمین اجتماعی است. لازم است در اینجا به این نکته اشاره کنم که این وزارتخانه مجموعهای بسیار بزرگی است که از سه ادغام سه وزارتخانه کار، تعاون و رفاه به وجود آمده است و طی یک سال گذشته نیز توانسته است وظایف خود را به خوبی انجام بدهد.
شیخالاسلامی ادامه داد: این وزارتخانه با بخش بزرگی از جامعه سروکار دارد و اغلب مردم از بدو تولد تا سالها پس از آن با این وزارتخانه سروکار دارد.
وی افزود: سازمان فنی و حرفهای، سازمان ملی سلامت، بانک توسعه تعاون، سازمان بازنشستگی کشوری و صندوق ضمانت توسعه تنها تعدادی از سازمانهایی هستند که در این حوزه فعالیت میکنند. به لطف خداوند ما در تمام مسئولیتها و مأموریتهایی که توسط نمایندگان محترم مجلس تصویب شده بود موفق بودیم.
به گزارش فارس، وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی تصریح کرد: موضوع اصلی در خصوص صندوق تأمین اجتماعی و انتصاب مدیرعامل آن است. سازمان تأمین اجتماعی نزدیک به 36 میلیون نفر را پوشش میدهد و یک میلیون و 800 هزار مستمری بگیر ماهانه نزدیک به یک هزار و 300 میلیارد تومان از این سازمان حقوق دریافت میکنند.
شیخالاسلامی ادامه داد: در کنار این بودجه سلامت این سازمان تنها نزدیک به 5 هزار و 300 میلیارد تومان است.
وی افزود: تأمین اجتماعی موضوعی است که نیازمند به توجه مسئولان است و امروز بسیاری از مشکلاتی که کشورهای غربی و جهان با آن روبرو هستند و همچنین آشوبها و درگیریها خاستگاه اصلی آن تأمین اجتماعی و عدم توجه دقت به این مسئله میتواند بحرانهایی را برای ما به دنبال داشته باشد.
شیخالاسلامی با اشاره به رابطه بسیار خوب مجموعه کارگران و کارفرمایان با مجموعه تأمین اجتماعی گفت: خوشبختانه ما با این عزیزان رابطه بسیار صمیمی داشتهایم همچنین با اتاق تعاون و با تمام بازنشستگان کشوری نیز رابطه بسیار عالی داریم و همین مسئله برای ما بسیار حائز اهمیت است که چنین ارتباطی بین مسئولان و مردم وجود داشته باشد.
وی افزود: از همین رو است که بسیاری از این عزیزان از ما به صدور بیانیههایی اعلام حمایت کردند و نه اینکه بر روی آنان فشاری وجود داشته باشد. من به جرأت میتوانم بگویم با وجود اینکه بحث استیضاح نزدیک به 11 ماه است که مطرح است من حتی با یک نماینده مجلس نیز تماس نگرفتهایم.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه رعایت قانون یکی از مهمترین اهداف وی در اداره این وزارتخانه بوده است گفت: ما در این وزارتخانه به دلایل شرایط ادغام بیشترین انتصابها را داشتهایم و من میتوانم بگویم که ما پاکترین، مؤمنترین و کارآمدترین مجموعه مدیران را داریم که اینها سرمایهای باارزش و بیبدیل برای کشور هستند. در این وزارتخانه همه عزیزان تمام تلاش خود را بر روی حل مشکلات گذاشتهاند و شب و روز را یکی کردهاند. ما در تمام طول این سالها هیچ حاشیهای نداشتهایم من حتی یک سخنرانی و یا یک مصاحبه نیز در خصوص استیضاح مطرح نکردم و هم اکنون نیز بنا بر حکم قانون خدمت شما عزیزان برای پاسخگویی رسیدهایم.
شیخالاسلامی با اشاره به اینکه تمام فعالیتهای وزارتخانه در چارچوب قانون بوده است گفت: تمام تلاش ما برای اجرای هر چه بهتر قانون بوده است البته ممکن است در این میان اختلافاتی نیز وجود داشته باشد اما تمام تمرکز ما بر اجرای قانون بوده است و البته مجلس محترم نیز تاکنون از ما چه در بحث بودجه و چه در بحث سایر مباحث حمایت کرده است.
وی افزود: ما کمترین تذکرات و سوال را از مجلس داشتهایم و همواره تابع قانون بودهایم و نظر مجلس نیز برای ما مهم است اما تأمین نظر نمایندگان مجلس نیز باید در چارچوب سازوکارهای قانونی باشد.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در طول 20 سال گذشته و در مدیریتهای میانی و کلان حتی یکبار هم مورد مؤاخذه دستگاههای نظارتی قرار نگرفته است گفت: من در دوران مدیریت خود حتی در یک مورد نیز از سوی دستگاههای نظارتی همچون دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور و سایر دستگاههای نظارتی مسئلهای نداشتم و همواره برطبق قانون عمل کردهام.
شیخالاسلامی با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری در خصوص این وزارتخانه گفت: خود این دیوان سازوکارهای قانونی برای اجرایی شدن این قانون دارد و خود رئیس این دیوان نیز به طور رسمی در مصاحبهای عملکرد وزارت کار، تعاون و تأمین اجتماعی در خصوص اجرای قانون را تأیید کرده است آیا از دیوان عدالت اداری نهادی مصرتر برای اجرای قوانین و احکام این دیوان وجود ندارد؟
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه این وزارتخانه در هیچ کجا خلاف نظر قانون در انتصابات مدیران عمل نکرده است گفت: برخی از سخنانی که دوستان در مورد پروندههای قضایی مطرح کردهاند مربوط به دستگاه قضایی است و زمانی که پرونده همچنان در حال رسیدگی است و مفتوح است نمیتوان در مورد آن صحبت کرد.
شیخالاسلامی ادامه داد: پروندههای قضایی روند فقهی، حقوقی و قانونی خود را دارد.
وزیر کار، تعاون و تأمین اجتماعی همچنین با اشاره به سخنان برخی از نمایندگان درباره جلسات آنها با تعدادی از نمایندگان گفت: ما هر زمانی که در جایی قولی دادیم به آن عمل کردیم و هیچ کجا برخلاف قانون عمل نکردهایم.
عبدالرضا شیخالاسلامی در ادامه تصریح کرد: اینکه میگویند بنده به خاطر دو روز دنیا به صندلی چسبیدهام اصلا به من نمیچسبد.
وی افزود: من به دلیل بیماری با هزینه شخصی یک صندلی خریدم و هر مسئولیتی میگیرم آن را با خود به محل کارم میبرم و لذا نگران صندلیام نیستم.
شیخ الاسلامی ادامه داد: همه زندگی و وجود و خانواده و سلامتی خود را برای انقلاب و کشور و ادای وظایف گذاشتهایم و اینکه بگویند به خاطر دو روز دنیا به صندلی چسبیدهایم حرف ناصوابی است.
وزیر کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنانش به روایت انتصاب مرتضوی به مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی پرداخت و گفت: برای انتخاب مسئول صندوق تامین اجتماعی با بیش از 10 نفر مذاکره کردیم.
وی افزود: یکی از این افراد آقای مرتضوی بود و روال انتصاب مدیرعامل این است که هیئت امنای صندوق که نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی نیز در آن عضویت دارند با اشخاص گفتوگو میکنند.
شیخالاسلامی ادامه داد: آقای مرتضوی در جلسهای 4 ساعته با هیئت امنا به مباحث و موضوعات مختلف پاسخ داد و اسناد و مدارک خود را در دفاع از خویش ارائه کرد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: در نهایت هیئت امنای صندوق تامین اجتماعی آقای مرتضوی را طبق قانون به وزیر معرفی کرد و ما نیز بر اساس قانون برای او حکم زدیم.
شیخالاسلامی ادامه داد: انتصاب آقای مرتضوی انتقادها و چالشهای نمایندگان مجلس را برانگیخت و دلایلی را مطرح کردند که ما مورد بررسی قرار دادیم.
وی ادامه داد: یکی از این دلایل غیرمرتبط بودن رشته تحصیلی آقای مرتضوی با مدیریت تامین اجتماعی بود که باید بگوییم همه مدیران گذشته تامین اجتماعی دارای رشتههای مرتبط بودند.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: دیوان عدالت اداری برخلاف روال گذشته حکم انتصاب آقای مرتضوی را ابطال کرد و دولت نیز بر اساس اختیاراتش اقدام به تفسیر قانون و تغییر اساسنامه صندوق کرد.
شیخ الاسلامی ادامه داد: برای تداوم مدیریت آقای مرتضوی رشتههای قانونی را توسعه و صندوق را نیز به سازمان تغییر دادیم تا مدیریت آن شامل آقای مرتضوی هم بشود.
وی با بیان اینکه تغییر صندوق به سازمان خواست عمومی کارگران و کارفرمایان بود و حتی بیش از 160 نماینده از این کار تقدیر کردند متذکر شد که برای انتصاب مرتضوی به ریاست این مجموعه از نهادهای ذیربط استعلام شده است.
شیخالاسلامی گفت: من دو بار از آقای مصلحی به عنوان بالاترین مقام اطلاعاتی کشور استعلام کردم که هر دو بار فرمودند مرتضوی مشکلی ندارد و تاکید فرمودند پرونده را مطالعه کردم و بین خود و خدا دلیلی مبنی بر رد صلاحیت ایشان نبود.
وی ادامه داد: آقای اشتهاردی از معاونین بنده با نمایندگان استیضاحکننده مذاکره کرد و من از او خواستم از نمایندگان هر مدرکی داشتند بگیرد تا پیگیری کنم اما مدرکی ارائه ندادند.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اظهارات استیضاح کنندگان درباره مغایرت انتصاب یک قاضی معلق به منصب دولتی با ماده 124 قانون استخدام کشوری گفت که این قانون منسوخ شده است.
شیخالاسلامی همچنین خاطرنشان کرد که در ماده مورد بحث نیز اساسا هیچ حکمی صادر نشده بلکه صرفا به تعریف تعلیق پرداخته شده است.
وی اضافه کرد: آنچه در قانون تصریح شده حکم دادگاه و هیئت تخلفات اداری درباره کارکنان دولت است که ربطی به قضات ندارد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: همه میدانند آقای مرتضوی یک پرونده دارد که در آن اتهاماتی مطرح شده و هرگاه علیه یک قاضی اعلام جرم شود به دلیل مصونیت کیفری از امر قضا تعلیق میشود تا امکان رسیدگی به پرونده فراهم شود.
شیخالاسلامی ادامه داد: در این مدت رابطه استخدامی آقای مرتضوی با دستگاه قضایی قطع نشده و حتی در دوره تعلیق بخشی از حقوق قاضی معلق پرداخت میشود که اگر از اتهامات تبرئه شود همه حقوق به وی تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: آقای مرتضوی پیش از این رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود و رئیس دستگاه قضا در حکم وی او را به عنوان یک قاضی معلق به دولت مامور کرد.
شیخالاسلامی به طرح این سوال پرداخت که چرا وقتی مرتضوی رئیس ستاد مذکور بود هیچ منع قانونی برای مدیریت نداشت اما حالا که ریاست یک نهاد عمومی غیردولتی را برعهده دارد با اعتراض مواجه شده است؟
مخالف استیضاح: استیضاح رأی نمیآورد
روح الله عباس پور نماینده مردم بویین زهرا در مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه طی سخنرانی در مخالفت با استیضاح شیخ الاسلامی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: طبق اصل 80 قانون و همچنین آیین نامه داخلی مجلس استیضاح حق قانونی نمایندگان است و مجلس میتواند از این حق استفاده کند.
وی افزود: برابر قانون اساسی ما سوگند یاد کردیم که اعمال ما در جهت تامین منابع ملی جامعه باشد و ما باید ضرورتها و اولویتهای جامعه را تشخیص دهیم و در ان راستا حرکت کنیم.
عباسپور ادامه داد: در شرایط کنونی همه میدانند که ما در یک جنگ اقتصادی نابرابر با قدرتهای استکباری هستیم؛ دشمن با جنگ اقتصادی قصد دارد نظام مقدس جمهوری اسلامی را از پا درآورد.
وی گفت: سوال من از استیضاح کنندگان این است در شرایط جنگی ضرورت همدلی و هم افزایی در جامعه چقدر است، آیا درست است با استیضاح باعث چالش بین دولت و مجلس شویم.
وی اظهار داشت: در شرایط کنونی مردم هم انتظار دارند که مسئولین با هم همدل و همراه باشند.
این نماینده مجلس گفت: استیضاح در این شرایط جامعه آیا همدلی مسئولان را بیشتر میکند یا باعث افزایش شکاف میشود.
عباسپور ادامه داد: استیضاح هیچ دستاوردی در این شرایط برای جامعه ندارد و در ضمن مشکلاتی را هم ایجاد کند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: رهبری به مسئولین فرمودند که مراقب باشند تا دشمنان با توطئه آرامش کشور را خدشه دار نکنند؛ ما در چند ماه آینده انتخابات را پیش رو داریم و مسئولین باید کمک کنند تا آرامش کشور حفظ شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه رهبری با توجه به معیشت مردم تاکید داشتند ادامه داد: آیا استیضاح در راستای منویات رهبریست؟
عباسپور اضافه کرد: الحمدالله شرایط مجلس طوریست که استیضاح رای نمیآورد و البته باید به این نکته توجه کرد که اگر استیضاح رای بیاورد ما باید برای 35 روز یک وزیر انتخاب کنیم که این درست نیست.
عباسپور با بیان اینکه آیا قضیه کهریزک درست است یا داستان فتنه اضافه کرد: امروز عوامل فتنه حبسشان شکسته و در جامعه آزادند؛ کهریزک زاییده فتنه است و البته ما هم آن را محکوم میکنیم.
مخالف استیضاح؛
حسینیان: مرتضوی یک قاضی متعهد انقلابی است
روحالله حسینیان که در مخالفت با استیضاح شیخالاسلام در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) صحبت میکرد، گفت: یک مثل معروف وجود دارد که میگوید انقلاب فرزندان خود را میخورد اما درستتر آن این است که انقلابیون فرزندان انقلاب را به همراه انقلاب میخورند.
حسینیان ادامه داد: بعد از وقایع سال 88 آقای مرتضوی به موضوع مهم سه قوه تبدیل شده است و اوج این اهمیت را امروز در جریان استیضاح وزیر کار مشاهده میکنیم. مرتضوی کیست؟ مرتضوی یک قاضی انقلابی است که در زمانی جلوی روزنامههای زنجیرهای ایستاده است و در سال 88 مقتدرانه با اخلالگران درگیر شده و در برابر آنها ایستادگی کرده است. مرتضوی هم باید مانند سوریه باید چوب مقاومت و ایستادگی خود در برابر بیگانگان را بخورد.
وی تصریح کرد: در زمان دادستانی آقای مرتضوی، اتفاقاتی در کشور افتاد که یک طرف آن جوانان بسیجی عاشق رهبری و طرف دیگر آمریکا، غرب، بهائیان، لیبرالیستها، تودهایها و معارضان و ضدانقلاب قرار داشتند. عدهای از بسیجیان پاک ما کشته شدند بدون اینکه هیچ کس پیگیر خون ریخته شده آنها باشد.
نماینده مردم تهران ادامه داد: حالا در این میان چند نفر متهم هم کشته شدهاند البته این مساله نافی آن نیست که در رژیم جمهوری اسلامی نباید حتی به یک متهم یک سیلی هم زده شود اما با دستور رسیدگی رهبری به مساله پرونده کهریزک، متخلفان به سزای اعمال خود رسیدهاند. در کجای دنیا در چنین پروندهای دادستانی مورد سوال قرار میگیرد.
حسینیان ادامه داد: در آمریکا هر روز تعدادی از این اتفاقات میافتد. حتی تعدادی ایرانی هم در زندانهای آنها کشته شدهاند، چه وقت دادستانی آنها مورد بازخواست قرار گرفته است؟ همین چند روز هم واقعهای مانند آنچه اتفاق افتاده بود دوباره تکرار شد. چرا کسی دادستانی را متهم نکرد؟
این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: بازداشتگاه مسئول مستقیم دارد و اتفاقاتی که در بازداشتگاه میافتد به دادستان ربطی ندارد. من از مجلسی که در راس امور است سوال میکنم چرا این مجلس یک نفر مسلمان را به دهها اتهام متهم میکند؟ چرا گفته میشود که مرتضوی قرار منع تعقیب صادر کرده است؟ چرا نمایندگان از قاضی میخواهند که قانون اساسی را زیر پا بگذارد؟
وی در ادامه با اشاره به اصل 134 قانون اساسی، گفت: با توجه به این اصل، نمیتوان بدون محاکمه و یا تخلف، قاضی را از قضاوت خود منفصل کرد، چطور نمایندهای میتواند بدون اثبات جرم، قاضی را به جنایات متهم کند.
حسینیان همچنین با اشاره به اصل 38 قانون اساسی، اظهار کرد: اصل بر برائت افراد است، هیچ کس مجرم نیست مگر اینکه در دادگاه ثابت شود. چطور در مجلس میتوان بدون ثابت شدن جرم کسی، کسی را متهم دانست. آیا این است اجرای عدالت؟ این است در راس امور بودن؟
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه بر اصل 39 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: هتک حرمت افراد به هر صورت ممنوع است. چطور یک قاضی دادستان پایتخت را متهم میکنید؟
وی با اشاره به بحران اقتصادی کشور،گفت: در این شرایط هیچ چیز بدتر از احساس ناامنی نیست. حالا که نمیتوانیم باری از دوش مردم برداریم نباید بار دیگری به دوش آنها بگذاریم. سفارش رهبری همواره به وحدت بوده است، نباید در مقابل نص اجتهاد کنیم و به جان یکدیگر بیفتیم. در این برهه سخت به هیچ چیز به جز آرامش نیاز نداریم.
حسینیان اظهار کرد: ما اکنون در سوریه و جنوب لبنان درگیر جنگ هستیم، همینطور با حاکمان مرتجع منطقه درگیر جنگ هستیم، در اقتصاد درگیر جنگ با تمام ابرقدرتهای دنیا هستیم، هر روز مورد تهاجم روانی و جنگ روانی قدرتها قرار میگیریم که نمیخواهند در ایران نه قوه مجریه باشد، نه قوه مقننه و نه قوه قضاییه، چرا باید در این شرایط کاری بکنیم که همه دشمنانمان شاد شوند.
این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: سوال من این است که اگر استیضاح رای بیاورد و آقای شیخالاسلام برکنار شود چه کسی بهتر از او را میخواهید به جای او قرار دهید، چه کسی متدینتر، لایقتر، ولاییتر، پرکارتر و مردمیتر از او را میخواهید به جای او قرار دهید؟ بیایید ثابت کنیم که مجلس به دنبال بر هم زدن وحدت نیست و مصلحت را درست تشخیص میدهد و شادی دشمنان را نمیخواهد.
وی اظهارکرد: نمایندگان با درک تاثیر بحران سیاسی بر ا قتصاد، رای منفی به استیضاح بدهند تا منجر به ثبات اقتصادی شود. البته نمایندگان با سبک و سنگین کردن رای به رد استیضاح خواهند داد چرا که اکثریت فراکسیون روحانیت مجلس هم معتقد هستند که استیضاح به مصلحت نیست، همینطور اعضای فراکسیون اصولگرایان هم استیضاح را به مصلحت نمیدانند خصوصا بعد از اینکه رهبری از دولت دعوت کردهاند، آنها را نصیحت کردهاند و خواستهاند که موضوعات قدیمی به فراموشی سپرده شود و اجازه ندادند کسی در مورد گلایهها صحبت کنند.
حسینیان تاکید کرد: رای استیضاح شیخالاسلام به ضرر مجلس است و نمایندگان با رای مثبت به شیخالاسلام و رای منفی به استیضاح ثابت کنند که مصلحت جامعه را درک میکنند.
استیضاح شیخالاسلامی به جلسه عصر کشیده شد
جلسه علنی صبح امروز «یکشنبه مجلس شورای اسلامی» که به بررسی استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اختصاص داشت دقایقی پیش پایانی یافت و با نظر رئیس مجلس و رأی نمایندگان جلسه عصر از ساعت 14 آغاز خواهد شد.
در جلسه صبح امروز که با حضور رئیس جمهور برگزار شد نمایندگان استیضاح کننده مطالب خود را مطرح کردند و قرار است در جلسه عصر نمایندگان مخالف استیضاح و احتمالا رئیس جمهور سخنرانی کنند.
علی لاریجانی پیش از اعلام پایان جلسه علنی امروز، برگزاری جلسه عصر را به رای نمایندگان گذاشت که وکلای ملت با 212 رای موافق، 15 رای مخالف و 6 رای ممتنع به ادامه جلسه در نوبت عصر رضایت دادند.
عملکرد مثبت مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی مستحق سرزنش است؟عبدالرضا شیخالاسلامی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی درادامه جلسه استیضاح خود با اشاره به اینکه همه آنچه انجام دادهایم طبق مقررات بوده و ذرهای از آن عدول نکردهایم،گفت: قانون فصل مشترک همه ماست و ما بر طبق این رویه حرکت میکنیم.
وی با بیان اینکه اگر تصمیمی گرفته شد، برای اداره بهتر اموری که بر عهده ما نهاده شده،گفت: اگر برداشت کسی از قانون با برداشت ما تفاوت داشت، نباید به ما نسبت قانون شکنی دهند.
شیخالاسلامی با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری در مورد رئیس سازمان تامین اجتماعی گفت: رئیس دیوان عدالت اداری حکمی داده و آن حکم نیز اجرا شده ؛اگر به قانون احترام میگذارید چرا معترض به حکم میشوید؟
وی با طرح این سؤال که آیا دیوان عدالت اداری از اقدامات ما بیخبر است، گفت: موضوعی که در دیوان عمومی عدالت اداری بررسی شد، از سوی اینجانب ابلاغ و اجرا شد و ما قانون را تفسیر به رای نکردیم.
شیخالاسلامی با اشاره به اینکه ما سابقه 6 مدیرعامل پیشین صندوق تامین اجتماعی را بررسی کردهایم، اظهار داشت: با قرائت شما از قانون صلاحیت 5 نفر پیشین آنان نیز مورد سؤال است.
وی گفت: برداشت ما از قانون رشته تحصیلی و سابقه خدمت در رشتههای مختلف بود و این رویهای بود که در گذشته نیز سابقه داشت.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه دولت میتواند اساسنامه صندوق تامین اجتماعی را اصلاح کرده و این کار را نیز انجام داد، گفت: دولت مسئولیت سنگین اجرایی کشور را بر عهده دارد و به جرات میتوانم بگویم که ماده 17 قانون نظام جامع اداری کشور را عمل کردهایم، اگر شما برداشت دیگری از این قانون دارید، نمیشود اظهار کنید که ما قانون را دور زدهایم.
وی گفت: اگر 11 ماه پیش راجع به صلاحیت آقای مرتضوی بحثی صورت میگرفت شاید می توانستید بگویید که ایشان هیچ سابقهای در تامین اجتماعی ندارد اما امروز یک سابقه 11 ماهه خوب را در کارنامه کاری ایشان میبینیم.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تمام شاخصهای تامین اجتماعی نسبت به سالهای گذشته روند رو به رشدی داشته است، اظهار داشت: در حال حاضر جامعه کارگری، کارفرمایان و بازنشستگان حامی اصلی این سازمان هستند. آیا این هیچ پیام مثبتی را در بر ندارد؟
شیخالاسلامی با بیان اینکه ما توانستیم همه بدنه سازمان اجتماعی را همدل خود کنیم، گفت: آیا باید برای ایجاد این همدلی سرزنش شویم.
وی با تاکید دوباره بر اینکه مطلق برای لغو استیضاح با هیچ احدی لابی نکردهام، گفت: من به کار خودم چسبیدهام و در کارمان نیز بسیار موفق بودهایم.
شیخالاسلامی در ادامه دفاع خود در جلسه استیضاحش اظهار داشت: هرگز به خود اجازه نمیدهم بر اساس حرفهای ثابت نشده تصمیم بگیرم و با تصمیم خود عملا پای همه اتهامات وارده به مرتضوی را امضا کنم و با احدی هم این کار را نخواهم کرد.
وی افزود: اگر بنا به گفتن باشد باید بگویم که بعضا استیضاحکنندگان پیغام دادند فلان مدیرکل را بردار تا امضایم را پس بگیرم و پس هم گرفتند و اتفاقا اگر قرار بود مدیرکلی را با فشار بیرونی تغییر دهم کار به اینجاها نمیکشید.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه باید در بیان اقوال و در انجام جزئیات امور دقت داشت، گفت: برای من مهم این است که به وظیفه شرعی خود عمل کنم و پای اخلاق و معنویات و انسانیت و جوانمردی بایستم و در کنار آن قانون را رعایت کنم.
شیخالاسلامی افزود: من هیچ گاه از قانون عدول نکردم و همه آنچه در خصوص بیقانون و قانونستیزی درباره ما گفته شد نمیپذیرم و هرگز این مسائل صحت ندارد.
وی اضافه کرد: افتخار من این است که در طول 20 سال مدیریت پایم به هیچ دستگاه نظارتی نرسیده و در این فقره اخیر هم قانون را رعایت کردم و به فضل خدا بعد از این هم رعایت خواهم کرد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: وقتی مدیری منصوب شد کسی تضمین نکرده تا ابدالدهر در همان مقام بماند و گاهی اوقات مواردی بوده که مدیری منصوب شده و بعد از آنکه معلوم شد شرایط لازم را نداشته اصلاح کردیم.
شیخالاسلامی افزود: برخی فشار آوردند که ذیل نامه رئیس محترم مجلس بنویسم عزل مرتضوی اما من گفتم در هامش نامه به هیئت امنا و دبیر هیئت و سایر مسئولان مینویسم جهت اقدام لازم برای اجرایی شدن این نظر و این هم همان نتیجه را دارد.
وی ادامه داد: چرا باید دعوا و اختلاف و برای کسانی که دورهای برای کشور خدماتی داشتند ناراحتی ایجاد کنیم و اساسا چرا باید اصرار کنیم که حتی سلایق ما یکی باشد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: آقای مرتضوی یک سال در صندوق تأمین اجتماعی کار کرده و عملکرد خوب و مثبتی داشته و نمره بالایی میگیرد که انتظار بود این موضوع پیش نگاه نقادانه دوستان نماینده مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد.
شیخالاسلامی با اشاره به طرح برخی اتهامات در جلسه استیضاحش گفت: امروز اتهاماتی زده شد که شاید من غریبم و متوجه نمیشوم اما چه کسی نمایندگان را تهدید و تطمیع کرده است.
وی ادامه داد: این مسئله بیش از هر چیز توهین به خود نمایندگان است و اینکه برخی مدیران و گروههایی که با ما سر و کار دارند از روی علاقه و شناخت ما احساس کنند با موکل خود برای منتفی شدن استیضاح تماس بگیرند، به معنای فشار نیست.
شیخالاسلامی ادامه داد: هر کس خواست به من کمک کند و یا من نظری بدهم و یا مطلبی از خود بگویم این کار را نکردم چون عمیقا به شعارها و ارزشها باور دارم و عملا در وسط میدان ایستاده و این مسئولیتهای زودگذر و موقت برخلاف تصور برخی طعمه نیست بلکه بار امانتی سنگین بر دوش ما است.
وی با اشاره به ذکر برخی آیات و روایات از سوی استیضاحکنندگانش گفت: خواندن آیات و روایات برای تطبیق مفاد آنها با برخی دوستان و اینکه با خواندن شعری خود را صادق و طرف مقابل را کاذب بخوانیم روش درستی نیست.
شیخالاسلامی گفت: ما آمدهایم که اینجا با هم حرف بزنیم و هیچ چیز پنهان هم نداریم و هیچ کلاهی نیز از نمد وزارت برای خود نبافتهام و سر سوزن در دل نگرانی ندارم و تصور نمیکنم که آیا از مجلس مجددا رأی اعتماد بگیرم یا نه چون با خدای خود معامله کردهام.
وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در خصوص مرتضوی مخلصانه و بر اساس حجت شرعی عمل کرده است، نسبت به طرح برخی مسائل درباره سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در غیاب وی انتقاد کرد.
شیخالاسلامی گفت: چرا باید به افراد غایب در جلسه تهمت و اتهام ناروا وارد شود و وجدانا شرمنده و منفعل شدم که از کسانی اسم برده شد که عزیزند و حرمت دارند.
وی ادامه داد: اینجا اگر یک کلمه حرف بزنیم همه دوستان به ما تذکر میدهند اما آیا خودشان به کسانی که نیستند حق دفاع میدهند و آیا این ظرفیت برای کسانی که در این جلسه حاضر نیستند و درباره آنها سخن گفته شده در نظر گرفته شده است؟
وزیر کار و رفاه اجتماعی در بخش پایانی سخنانش از قاطبه نمایندگان که در طول دوران مسئولیت با وی مهربانانه و صمیمی و با مروت رفتار کرده تشکر و از آنها به عنوان کسانی یاد کرد که از ظرفیت بالای آنها برای همکاری در پیشبرد امور بهره برده است.
شیخالاسلامی با بیان اینکه موفقیت در سایه همکاری و همدلی تحقق مییابد، اظهار داشت: اکثریت قاطع نمایندگان ملت حتی استیضاحکنندگان دلسوز، انقلابی و متعهد و متدین و عزیز هستند.
وی ادامه داد: بنده هرگز کسی را متهم نمیکنم که چرا مرا استیضاح کرده اما در کمال احترام به نمایندگان میگویم که همه اقدامات ما قانونی بوده و ابرام دارم که بگویم در دعوای به وجود آمده هیچ سمتی ندارم.
شیخالاسلامی با بیان اینکه آنچه انجام داده استفاده از ظرفیتهای پیشبینی شده قانونی بوده که به عنوان یک مدیر و بر اساس مصلحت از آنها استفاده کرده، ابراز امیدواری کرد: در تداوم انجام وظایفش در مدار پاکی و تقوا و دیانت و خدمت به ملت حرکت کند.